Wat is de oorsprong van de naam 'teddybeer'?

Veel mensen maken graag teddyberen met hun naaimachine. Logisch, ze zijn zo leuk, mooi, zacht en voor zowel jong als oud. Maar wat is nu de oorsprong van de naam 'teddybeer'? Velen weten wel dat het iets te maken heeft met de Amerikaanse president Theodore (Teddy) Roosevelt, maar daar blijft de kennis vaak bij. Maar wat is nu het hele verhaal?

Wel, de president was op bezoek in de staat Mississippi waar hij zijn grote hobby ging uitoefenen, namelijk jagen. Op een gegeven ogenblik ziet hij een verdwaalde beer voorbijlopen, maar hij kreeg het niet over zijn hart om deze dood te schieten. Dit gebeuren was perfect materiaal om over te roddelen, en de cartoonist Clifford Berryman maakte hierover een spotprent. In Brooklyn inspireerde deze spotprent een snoepwinkel tot het maken van een kleine knuffelbeer, die dan in de etalage werd tentoongesteld met op het bijhorende kaartje: 'Teddy's bear'. Dit is nadien zijn eigen leven gaan leiden, waardoor het nog steeds tot op de dag van vandaag een gekende term is i.p.v. knuffelbeer.

1/3

Abonneer u GRATIS op onze nieuwsbrief:

GDPR

 

Door u in te schrijven, gaat u er uitdrukkelijk mee akkoord dat Puype Naaimachines van zich mag laten horen via::

- Email

- Directe post

- Aangepaste online advertenties

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. 

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door te klikken op "Schrijf me in", hiernaast, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over het privacybeleid van MailChimp.

© 2018 by Puype IT Architects