top of page
Bernina-215-Simply-Red_544_498_s_c1_0[1]

Bernina 590

Wilt u de volledige controle over uw creatieve proces? Met de Bernina 5-reeks neemt u zelf alle beslissingen. U bepaalt welke steeklengte en -breedte (tot 9mm!) u wilt gebruiken en u selecteert zelf de naaldpositie (voor eender welke gekozen steek). De automatische boven- en onderdraadcontrole waarschuwt u als de draad is gebroken/op is.

De Bernina 5-reeks zorgt voor een optimale draadspanning voor een perfecte steekkwaliteit aan beide kanten van de stof. Eenvoudig instellen van het garen en de stof, en u heeft permanente controle over de draadspanning. Bovendien wordt deze automatisch aangepast tijdens het naaien en het borduren. Dankzij de BERNINA grijper wordt elke steek precies en gelijkmatig genaaid.
Bovendien is het toestel voorzien van een ingebouwd boventransportsysteem: hiermee verkrijgt u de ideale stofverschuiving (ook voor moeilijk te verwerken stoffen zoals leder en stretchstof, alsook bij het verwerken van meerdere stoflagen, zonder onderlinge stofverschuiving). 

De nieuwe Bernina 5-reeks is ook voorzien van een Jumbo-spoel: hiermee kan tot 70% meer garen worden opgespoeld dan met de standaard spoeltjes. U dient dus minder vaak uw werk te onderbreken omdat uw onderdraad op is. Doordat de spoel ook via de voorkant van uw toestel wordt geïnstalleerd, kan u tijdens het naaien uw spoel opwinden, zonder het werk te verwijderen.

Het toestel wordt ook geleverd met een magnetische accessoirebox die u eenvoudig aan u toestel kan bevestigen. Hierdoor moet u nooit meer zoeken achter het correcte voetje, een ander spoel,…

De Bernina 590 is ook voorzien van een automatische draadafsnijder: de onderdraad wordt afgesneden en de naald en uw naaivoet gaan automatisch omhoog. Gemakkelijke bediening met 1 knop.

Het toestel kan eenvoudig uitgebreid worden met een borduurmodule (borduurmodule wordt meegeleverd). Hierdoor kan u uw naaimachine eenvoudig ombouwen tot borduurmachine. Gewoon aanklikken en je kan beginnen. Nieuw is ook dat vanaf heden met de vrije-arm kan geborduurd worden: geen omslachtig losmaken van naden,… U kan gewoon uw project (bvb t-shirt) over de vrije arm schuiven en laten borduren.

De Bernina 590 is ook voorzien van de kniehevel: deze brengt de naaivoet automatisch omhoog, terwijl de transporttandjes verzinken: zo kan u eenvoudig stof onder de naaivoet positioneren zonder uw stof te beschadigen.

De Bernina 590 is ook voorzien van de BSR-functionaliteit (Bernina Stitch-regulator). Deze functie, in combinatie met de BSR-voet, zorgt dat u even lange en gelijkmatige steken verkrijgt bij variabele naaisnelheden (zoals quilten met de vrije hand). (BSR-voet meegeleverd twv 560€!). Daarnaast biedt Bernina 590 een veelvoud aan speciale quiltsteken, alsook de drievoudige steekfunctie, voor die extra touch die u aan uw creaties wenst te geven.

De Bernina 590 heeft ook een verlengde vrije arm, zodat u een groter werkoppervlak hebt rechts van uw naald.
Bovendien is het toestel voorzien van een automatische zweeffunctie: de naaivoet gaat omhoog maar de naald blijft in de stof staan. Doordat de voet boven de stof “zweeft” kan u tijden het naaien/appliqueren/quilten uw stof heel gemakkelijk draaien.

De Bernina 590 maakt het borduren voor u extra gemakkelijk:

*Onzichtbare afhechtsteken zorgen voor perfecte borduurresultaten. De praktische afhechtsteek-herkenning voegt automatisch afhechtsteken aan een borduurmotief toe, mits deze niet zijn voorgeprogrammeerd

*afsnijden van sprongsteken: het met de hand afknippen van sprongsteken is verleden tijd: nu doet uw machine dit in uw plaats.

*Garenverwijdering: deze handige functie zorgt ervoor dat de draad door een korte beweging van het borduurraam na het automatisch afsnijden naar de onderkant wordt getrokken. De bovenkant van het borduursel blijft zo vrij van losse draadjes.

*Draad-omhoog-functie: Bij het begin van het borduurproces gaat uw naald automatisch omlaag en omhoog, zodat het draadbegin aan de bovenkant van de stof ligt. De draad wordt direct afgehecht en de onderkant van het borduursel ziet er perfect uit

*Precisieplaatsing: perfecte plaatsing van borduurmotieven is kinderspel geworden. Selecteer 2 punten op het scherm en stem deze af met de markeringen op de stof die in het borduurraam is opgespannen. Uw ontwerp wordt vervolgens automatisch uitgelijnd, gedraaid, geschaald en exact geplaatst. Bovendien heeft u altijd volledig zicht op de ingespannen stof.

ALLE KENMERKEN

Mechanisch / Elektronisch

ELEKTRONISCH

Siersteken

JA (500 decoratieve, 59 quilt- en 40 kruissteken)

Nuttige steken

JA (38)

Steekbreedte

EXTRA (9mm)

Mogelijkheid tot borduren

JA (Borduurmodule: incl.)

Naaldbedrader

AUTOMATISCH

Kniehevel

JA

Knoopsgat

AUTOMATISCH MET LENGTEMETING

Aantal knoopsgatmotieven

18

Voeten

NAAIVOETEN

Boventransportvoet ingebouwd

JA

Grijpersysteem

BERNINA

Aanschuiftafel

JA

Geheugen

JA

Alfabetmotieven

JA (9 motieven)

Motiefeind-functie

JA

Spiegelfunctie

JA

Quiltsteken

JA (59)

Scherm

TOUCH

Bescherming

HOES

Klik op deze link voor brochure: 

bottom of page