top of page
Bernina-215-Simply-Red_544_498_s_c1_0[1]

Bernina 540

Wilt u de volledige controle over uw creatieve proces? Met de Bernina 5-reeks neemt u zelf alle beslissingen. U bepaalt welke steeklengte en -breedte (tot 9mm!) u wilt gebruiken en u selecteert zelf de naaldpositie (voor eender welke gekozen steek). De automatische bovendraadcontrole waarschuwt u als de draad is gebroken/op is.

De Bernina 5-reeks zorgt voor een optimale draadspanning voor een perfecte steekkwaliteit aan beide kanten van de stof. Eenvoudig instellen van het garen en de stof, en u heeft permanente controle over de draadspanning. Bovendien wordt deze automatisch aangepast tijdens het naaien en het borduren. Dankzij de BERNINA grijper wordt elke steek precies en gelijkmatig genaaid

De nieuwe Bernina 5-reeks is ook voorzien van een Jumbo-spoel: hiermee kan tot 70% meer garen worden opgespoeld dan met de standaard spoeltjes. U dient dus minder vaak uw werk te onderbreken omdat uw onderdraad op is. Doordat de spoel ook via de voorkant van uw toestel wordt geïnstalleerd, kan u tijdens het naaien uw spoel opwinden, zonder het werk te verwijderen.

Het toestel wordt ook geleverd met een magnetische accessoirebox die u eenvoudig aan u toestel kan bevestigen. Hierdoor moet u nooit meer zoeken achter het correcte voetje, een ander spoel,…

De Bernina 540 is ook voorzien van een automatische draadafsnijder: de onderdraad wordt afgesneden en de naald en uw naaivoet gaan automatisch omhoog. Gemakkelijke bediening met 1 knop.

Het toestel kan eenvoudig uitgebreid worden met een borduurmodule (optioneel). Hierdoor kan u uw naaimachine eenvoudig ombouwen tot borduurmachine. Gewoon bevestigen en je kan beginnen. Nieuw is ook dat vanaf heden met de vrije-arm kan geborduurd worden: geen omslachtig losmaken van naden,… U kan gewoon uw project (bvb t-shirt) over de vrije arm schuiven en laten borduren.

De Bernina 540 is ook voorzien van de kniehevel: deze brengt de naaivoet automatisch omhoog, terwijl de transporttandjes verzinken: zo kan u eenvoudig stof onder de naaivoet positioneren zonder uw stof te beschadigen.

De Bernina 540 is ook voorzien van de BSR-functionaliteit (Bernina Stitch-regulator). Deze functie, in combinatie met de BSR-voet, zorgt dat u even lange en gelijkmatige steken verkrijgt bij variabele naaisnelheden (zoals quilten met de vrije hand). (BSR-voet is optioneel te verkrijgen).

ALLE KENMERKEN

Mechanisch / Elektronisch

ELEKTRONISCH

Siersteken

JA (300 decoratieve, 44 quilt- en 31 kruissteken)

Nuttige steken

JA (30)

Steekbreedte

EXTRA (9mm)

Mogelijkheid tot borduren

JA (borduurmodule optioneel)

Naaldbedrader

AUTOMATISCH

Kniehevel

JA

Knoopsgat

AUTOMATISCH MET LENGTEMETING

Aantal knoopsgatmotieven

14

Voeten

NAAIVOETEN

Boventransportvoet ingebouwd

NEE

Grijpersysteem

BERNINA

Aanschuiftafel

JA

Geheugen

JA

Alfabetmotieven

JA (5 motieven)

Motiefeind-functie

JA

Spiegelfunctie

JA

Quiltsteken

JA (44)

Scherm

TOUCH

Bescherming

HOES

Klik op deze link voor brochure: 

bottom of page